Според психолозите луѓето со тетоважи се разликуваат од другите по овие особини!

Сподели со своите пријатели

Тетоважите се правеле на телото како украс со години, а нивната појава влече корени далеку во историјата.

Loading...

Со оглед на зголемената популарност, се повеќе истражувања вршат психолозите и експертите за да се покаже какви се луѓето кои прават тетоважи и што всушност им претставуваат цртежите на телото.

 

 

Спроведена е неодамнешна студија предводена од Вирен Свами од универзитетот Англија Раскин.

Откриено е, според анкетен прашалник упатен од луѓе со тетоважи и оние без, дека оние кои украсиле дел од телото со цртеж или текст, имаат три карактеристики што значително ги разликуваат од оние кои не се определиле за овој потег.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Утринава започна есента

Тие се екстровертни

Тие се поотворени, имаат повеќе енергија, сакаат да се дружат и да разговараат, околината ги смета за забавни и љубезни.

Loading...

 

 

Тие се единствени

Авторите на студијата велат дека луѓето со тетоважи треба да бидат единствени, различни од другите. Тие сакаат да се изразат, своите ставови, мисли и да ги покажат своите разлики и идентитет.

Сакаат искуства

Исто така, покажано е, според прашалникот, дека луѓето кои имаат тетоважи се повеќе склони кон авантури, тие се спонтани, желни за нови искуства и познанства, пренесува psychologytoday.com.