СПИСОК НА РАСТЕНИЈА КОИ НЕ СМЕЕТЕ ДА ГИ ЧУВАТЕ ВО ВАШИОТ СТАН: Тие можат да ви предизвикаат ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ!

Сподели со своите пријатели

Бидејќи поголемиот дел од времето го поминуваме дома, треба да се осигураме дека во него владее пријатна атмосфера.

Loading...

Со внимателно избирање мебел, мали детали, но и одредени растенија што можат да преживеат дома, можете да ја направите таа атмосфера далеку попријатна.

Сепак, она што треба да го знаете е дека не сите растенија носат позитивна енергија, згора на тоа, некои можат да бидат штетни за вашето здравје.

 

 

Еуфорбија

Може да го садите во саксија или во градина, но се препорачува да ја изберете втората опција бидејќи содржи отровен сок што може да биде штетен за вашата кожа доколку стапите во контакт со неа.

Loading...

 

Помошници

Тие предизвикуваат стомачни проблеми како гадење и повраќање. Тие можат да бидат многу отровни, затоа проверете дали имате некои од нив дома.

 

 

Козлаци

Во нив спаѓаат монстерa, спатифилум, пустинска роза, филодендрон и зимзелен бршлен. Тие исто така содржат отровен сок, кој може да предизвика нарушувања на дигестивниот систем.

Loading...

Куртови

Секое растение кое припаѓа во групата куртови мора да се работи со ракавици. Покрај тоа што внесуваат лоша енергија во куќата, тие можат да бидат исклучително опасни за целокупното здравје.

Исто така, бидете внимателни ако имате растенија како лилјани затоа што ви го нарушуваат сонот испуштајќи јаглерод диоксид, но и орхидеи кои влијаат на нервниот систем. Иако изгледаат убаво, советот не е да ги чувате во просторијата каде што спиете или да го поминувате поголемиот дел од времето.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *