Спасовски: Јавноста допрва ќе дознае кој користи возила за партиски цели (видео)

Сподели со своите пријатели

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, во вчерашното обраќање во Собранието на РМ на седницата посветена на пратенички прашања, изјави дека јавноста допрва ќе дознае кој и како користи возила на МВР и за кои цели.

Loading...

Спасовски на пратеничкото прашање за тоа дали ќе има поделба на државата и партијата, во услови кога тој освен што е министер е и секретар на СДСМ, додаде дека треба да има поделба на државата и партијата, но не како оваа денес.

Не како оваа денес, каде една сала на МВР е за штаб на ВМРО и е ВМРО-МВРО, и каде Емил Димитриев користи обезбедување и возила од МВР и уште неколку функционери за кои што ќе биде обелоденето пред македонската јавност, изјави Спасовски


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.