Советници од Босна и Херцеговина во посета на колегите од Куманово (галерија+видео)

Сподели со своите пријатели

Во кружната сала на поранешен Комитет денес се одржа работна посета на претставници на општинските совети од Босна и Херцеговина, како и претставници на ОБСЕ во БиХ, со нивните колеги од Куманово, на која беа разменети меѓусебни искуства.

Loading...

[huge_it_gallery id=”218″]

Босанските државјани се заинтересирани за фунцкионирањето на локалните заедници и соработката на општините во Република Македонија.

Далеку сме од нивните искуства, во континуитет не само во рамките на локалните самоуправи, туку и во државата. Извршната власт со бич удира по локалната – вели Максим Димитриевски, претседател на Советот на општина Куманово.

Колегите меѓусебно ги разменија искуствата, но сепак кумановските советници не ја пропуштија можноста во дискусијата да внесат дел од меѓупартиските препукувања.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.