Совети за оние што имаат врска на далечина: Како да ја задржите страста и љубовта?

Сподели со своите пријатели

Иако на повеќето им е многу полесно да ја негуваат врската во ерата на напредната технологија, дури и кога треба да се одвоите од партнерот поради некои околности, има и такви кои се борат да одржат врска на далечина.

Loading...

И покрај некои предности што ги има таквата врска, често се случува партнерите да не можат да се разберат, па има големи расправии и дискусии. Во такви ситуации, некои парови размислуваат дали е време да се откажат еден од друг или да научат нешто друго што би им помогнало да ја стават својата врска на цврста основа.

Вистина е дека врските на далечина се тешки и бараат многу напор, но ако има љубов меѓу партнерите, тогаш се е можно.

 

 

  1. Довербата е клучна

Ако добро го познавате партнерот и веќе сте воспоставиле рутина во врската, довербата не треба да ви претставува проблем. Покажете разбирање – довербата е клучна во секоја врска, дури и во љубовта.

Почекајте објаснување пред да се препуштите на негативните мисли бидејќи вашиот партнер не ви се јавил во договореното време. За да не паднете во стапицата на дивата имагинација и да конструирате серија негативни мисли и причини, отворено комуницирајте со него/неа.

Loading...

 

 

  1. Сетете се на убавите моменти

За време на расправија со вашиот партнер, не би било лошо да споменете некој убав момент кога сте живееле заедно или да „оживеете“ некоја смешна ситуација низ приказната.

Ова ќе ви помогне и да се приближите и да ја намалите напнатоста.

 

 

Loading...
  1. Изненадете се меѓусебно

Рутината е многу важна во врските на далечина. Секогаш точно знаете кога ќе се видите, бидејќи треба да го испланирате однапред, така што постои опасност да се изгуби чувството на новина во вашата врска.

Не дозволувајте тоа да се случи. „Протресете“ ја романсата повремено изненадувајќи се, без разлика дали станува збор за неочекувана порака, телефонски повик или изненадувачка посета, која често е најубавиот подарок.

  1. Правете работи заедно

За паровите во долги врски, многу е важно тие да прават различни работи заедно, а не да се само обични телефонски или видео повици, што може да биде здодевно и да ја изгуби својата важност на долг рок. Воведете други форми на интеракција во врската.

Размислете за ова – луѓето во нормални врски не го поминуваат поголемиот дел од времето во разговор, туку прават разни забавни работи заедно, и со тоа имаат заеднички интереси.

 

 

  1. Зборувајте секојдневно

Ништо не може да ја замени секојдневната комуникација на долги растојанија. Имате телефон, пораки, Скајп, различни апликации за комуницирање…, нема причина да не споделувате едни со други што сте направиле тој ден, бидејќи тоа ќе ја одржува вашата врска во живот.

Loading...

Можеби звучи излишно, но кога станува збор за врски на далечина, ќе биде многу здраво за вашата врска да ја споделувате секоја минута од денот со вашиот партнер, од најбаналните ситници до големи нешта.