Сонувавте бебе или деца? Еве што ви порачува потсвеста!

Сподели со своите пријатели

Како и на јаве, и во сон, новороденче или бебе означува желба-исполнување, нов почеток и потреба да се поправат лошите црти што нè прават несреќни. Соништата со бебињата се многу ретко негативни…

Loading...

Сонување на вашето новороденче т.е. вашето бебе?

Ако во сон го видите своето новороденче тоа покажува дека ќе посветите повеќе време на себе.

Можеби сте решиле да го реорганизирате вашиот живот и да се вратите на долго заборавените цели. Ќе настојувате повторно да ги откриете нештата што ве радувале и да го вратите контакт со луѓе што неправедно сте ги запоставиле.

Сонување на нечие новороденче

Ако видите бебе на некој друг во вашиот сон, тоа значи дека имате среќа во домот. Веројатно ќе сфатите дека членовите на вашето семејство се единствените кои ќе ве најдат во добро и во лошо, па затоа ќе настојувате да бидете подобри кон нив отколку порано.

Само малку толеранција ќе биде доволно за да се постигне мир и спокојство во вашиот дом.

 

Loading...

 

Сонување на бебиња

Ова значи дека сте свесни за компромисот што сте го направиле. Можно е да не сте задоволни од условите поставени врз вас емотивно и деловно. Нема да бидете сигурни дали сте спремни да го жртвувате слободното време за да започнете на работа и дали ќе ја жртвувате својата слобода да останете заедно со партнерот.

Треба да расчистите со себе што е тоа што ќе ве направи среќна и задоволна личност. Можеби сте под притисок од партнерот и околината да имате деца, така што тоа ви пречи во вашиот сон. Свесни сте дека имањето дете е сериозен чекор што го правите целиот ваш живот и дека е најдобро да го имате кога и двајцата родители го сакаат тоа подеднакво.

Да сонувате дека сте изгубиле новороденче

Кога изгубите бебе во сон, тоа значи дека се плашите од одговорност. Вие сте личност која има многу желби, но веднаш штом ќе станете на чекор на нивната реализација, ќе се повлечете и ќе се откажете. Некако секогаш успевате да се убедите дека не можете да направите нешто и само да ги слушате оние што го потврдуваат тоа.

Да се ​​сонува дека бебето плаче

Loading...

Ако бебето плаче во сон, тоа подразбира дека ќе бидете препуштени сами на себе. Можеби ќе се најдете во ситуација што ќе биде нова и неизвесна и ќе мора сами да се справите со тоа. Луѓето за кои се грижите нема да се мешаат со тоа што ќе дозволите да станете независни и да се вклучите во борба наречена живот, или тие нема да се мешаат поради некои ваши внатрешни поделби.

Во секој случај, не треба да ги обвинувате за нивната неактивност и летаргија.

 

 

Да сонувате дека сте добиле бебе

Кога имате бебе во сон, тоа е индикација дека треба да донесете живост во вашата рутина.

Вашата рутина ви го презеде животот и ве прави незадоволни. Ќе се чувствувате подобро кога ќе започнете да се занимавате со спорт или да го вежбате хобито во кое уживате. Дури и кога сте постари, никогаш не е доцна да научите странски јазик или боречки вештини.

Loading...

Сонување на мртво бебе

Ако сонувате мртвородено бебе, тоа може да значи дека сте загрижени со причина, но дека ќе најдете излез од таа ситуација.

Важно е како гледате на животните проблеми. Ако само зборувате за тоа колку е безнадежна вашата состојба, таа навистина ќе стане. Ќе запознаете луѓе кои имаат позитивно влијание врз вас.

Кога ќе го промените аголот на гледање на проблемите, ќе сфатите дека тие не се толку застрашувачки како што мислевте.

Сонувате дека го хранате вашето бебе

Ова значи дека чекате недоразбирање во кое сте вклучени за решавање. Можеби вашите пријатели или партнери слушнале лаги за вас од злонамерни луѓе.

Loading...

Ќе се обидете да ги решите овие несогласувања со разговор, забележувајќи дека следниот пат ќе внимаваат што и на кого веруваат.

 

 

Ако сонувате за необично бебе

Loading...

Она по што долго време копнеете, конечно ќе се оствари. Вие работевте напорно на себе и заслужувате да ви се случуваат убави работи.

Ако сонувате дека го пресоблекувате бебето

Премногу одговорност е на вас и вашето семејство не го забележува тоа. Додека не заземат став за себе, нема ни да забележат.

Сепак, постои можност дека преземањето на тоа за себе ќе доведе до конфликтна ситуација со најблиските и тие нема да ве разберат. Треба да го изберете вистинскиот момент за вакво нешто.

Сонувате да купите бебе

Loading...

Ако во сон видите како некој го чува бебето во сон, тоа значи дека сте загрижени за вашата душо.

Можеби се плашите дека тој / таа крие нешто од вас. Овој сон најчесто го сонуваат мајки на возрасни деца кои се многу приврзани кон нив.

Статистиката покажува дека станува збор за мајки кои се особено приврзани за синови.

 

 

Loading...

Ако сонувате дека некој друг ви го храни бебето

Ако сонувате некој друг да го храни бебето, тоа го симболизира сомневањето дека сте направиле нешто лошо. Можеби сте искусиле некои ситуации по кои пријателите или колегите почнале да ве гледаат поинаку.

Ќе помислите дека сте ги навредиле со своето однесување, но со тек на време ќе откриете дека тие штотуку почнале да ве почитуваат повеќе.

Ако во сонот видите дека некој го пресоблекува бебето, тоа значи дека ќе се случи голема и значајна промена во вашиот живот.

Кога конечно ќе донесете одлука да се ставите на прво место, другите ќе почнат да се прилагодуваат на новата ситуација.

Loading...

Вашите пријатели можеби ќе ви замерат затоа што немате доволно време за нив, но со тек на време ќе сфатат дека е важно за вас понекогаш да ги исполнувате сопствените желби.

 

 

Ако сонувате дека некој друг го капе бебето

Кога сонувате дека некој друг да го капе вашето бебе, тоа значи дека конечно ќе сретнете некој на кој може да сметате кога ви треба помош.

Досега, вие сте направиле најголем дел од обврските затоа што сметавте дека ќе направите најдобро што можевте или затоа што таквото мислење преовладуваше кај вашето семејство или колегите на работа.

Сепак, работите ќе се променат на подобро, бидејќи некој ќе се појави во вашиот живот кој ќе биде подготвен да „наследи“ некои од вашите одговорности или работа.

Ќе ви даде повеќе слободно време и ќе му даде на вашиот живот сосема ново значење.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако сте виделе новороденче или нечие друго бебе, тоа мора да осавило впечаток за вас.


Leave a Reply