Сојузот на борци од Куманово ќе го одбележи формирањето на Трета МУБ (видео)

Сподели со своите пријатели

Општинскиот Одбор на Сојуз на борци – Куманово одржа прес конференција за јавноста на која секретарот Благе Јакимовски информираше за сите активности спроведени досега, како и за идните планови при што беше најавено и одбележувањето на денот кога е формирана Третата Македонска Ударна бригада.

Имено, како што соопшти Јакимовски, на 26 февруари, Одборот ќе го посети некогашното училиште во с.  Жегљане, каде е формирана Трета МУБ.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.