Социјален експеримент: Дали и по нападите во Париз би прегрнале муслиман? (видео)

Сподели со своите пријатели

Минатата недела, а по нападите во Париз, Французин со муслиманска вероисповед излезе на улица преправен дека е слеп и побара од минувачите да го прегрнат во знак на доверба.

Loading...

Следејќи го неговиот пример, сега Британец со муслиманска вероисповед по име Нубаид Харун одлучи да ја обнови идејата така што излезе на улиците во Лондон, барајќи одговор од минувачите за тоа, дали тие би прегрнале лице со различна религија и по нападите во Париз.

 

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.