Со претставата „Жена од минатото“ кумановскиот театар ќе го одбележи Светскиот ден на театрот

Сподели со своите пријатели

Кумановскиот театар ќе го одбележи светскиот ден на театрот, 27-ми март со прикажување на претставата „Жена од минатото“, според текст на Роналд Шимелфениг, а во режија на Нела Витошевиќ.

Освен претставата во рамките на одбележување на светскиот ден на театорт предвидено е и читање на  Светската и македонската порака, од страна на актерките Александра Михајловска и Сања Русеска., како и коктел во организација на НУЦК„ Трајко Прокопиев“ Театар Куманово.

Почетокот на свеченоста е закажана за 20 часот, а влезот е слободен.

Во прилог на пораката можете да ги најдете и двете пораки кои можете да ги пренесете на вашите медиуми. (пораките се во прилог на атачмент кој е во ворд документ)

Влезот ќе биде слободен за сите љубители на театарот, кои ќе се јават да направат резервација.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.