Со помош на овој пијалак, можете да се заштитите од опасни бактерии, но само без претерување!

Сподели со своите пријатели

Црвеното вино помага да се заштити од штетните бактерии како што се ешерихија коли и листерија, покажа американско истражување од Универзитетот во Мисури. Во исто време, ги уништува и ги спречува да се репродуцираат.

Loading...

Од сите вина, „каберне“, „мерлот“ и „пино ноар“ се покажаа најефикасни, изјави професор д-р Азлин Мустафа, водач на стручен тим истражувачи.

 

 

Состојките во кожата на грозјето му помагаат на растението да се одбрани од разни болести, а кога ќе стигнат до виното, на ист начин ги штитат луѓето од бактерии. Ефектот е ист дури и кога е разреден, пишува порталот Thing of Taste.

Сепак, не треба да претерувате со вино. Доволно е жените да пијат по една чаша црвено вино на ден, а мажите по две – истакнува д-р Мустафа.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *