Со овој трик четката на вашата правосмукалка ќе биде како нова (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Кога валканата четка од правосмукалката ќе престане да се врти целосно,  правосмукалката станува бескорисна. На прв поглед, може да би изгледа комплицирано да се открие проблемот , но во зависност од правосмукалката, веројатно е полесно отколку што мислите. Како да отстраните четка за правосмукалка

Loading...

Најдобар начин да ја исчистите четката е да ја извадите од правосмукалката. За жал, не постои универзална правосмукалка, така што отстранувањето на четката зависи од марката на правосмукалка. За некои, неопходно е да се отстрани долната решетка што ја опкружува четката,други имаат пригодна рачка за влечење или копче што го отвора страничниот дел за да се отстрани четката за чистење. Повеќето модерни правосмукалки ја имаат оваа функција.

Откако ќе ја отстраните четката, чистењето е прилично лесно, како што истакнува корисникот на ТикТок. Земете добри ножици и исечете по должината на четката, внимавајќи на влакната за да не ги отсечете случајно. Откако косата и сложените честички ќе се олабават, одделете ги деловите со рацете и исчистете ја четката од остатоци. За подлабоко чистење, можете да земете четка за чистење, детергент и малку бел оцет.

Откако ќе отстраните што е можно повеќе коса и нечистотија, натопете ја четката во топла вода измешана со детергент кој  влегува во малите делови за да се разбие цврстата нечистотија. Кога ќе завршите, избришете со разреден бел оцет, што ќе ви помогне да ја дезинфицирате четката и да ја отстраните нечистотијата што сеуште е на влакната. Избришете со крпа и проверете дали четката е целосно сува пред повторно да ја ставите на правосмукалката.

 

@vanesamaro91

#DontSweatIt #cleaningtiktok #BiggerIsBetter #EnvisionGreatness #housekeeping #overthinking #asmr #satisfaction #cleaningtip

♬ Creative – SmiLE