Со оваа супермашина во Кина градењето мостови е сосема едноставно (видео)

Сподели со своите пријатели

Оваа огромна жолта машина се вика SLJ900/32 или машина за сегментирана изградба на мостови. Креирана е од страна на корпорацијата „ Wowjoint Machinery Co“ од пекинг, а видеото во кое оваа машина се гледа на дело е поставено на интернет.

Loading...

Оваа машина може да изгради вијадукт многу бргу поради тоа што го исфрла дел по дел мостот на веќе поставените носачи. Посебните тркала и вилушкарот кои се на оѓаат на предната страна на машината и се овозможува да се фискриа додека не постави дел од мостот, а потоа продолжува понатаму.

Секако, машината не е целосно самостојна и поитребна и е човечка асистенција.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.