Со клешта сам си го извадил забот, откако со месеци чекал преглед кај заболекар

Сподели со своите пријатели

Метју Симпсон вели дека поради пандемијата на Ковид-19, тој не можел да се пријави за операцијата на НХС во Америка – принудувајќи го да преземе мерки самостојно.

Loading...

Ова е и покрај фактот дека неговиот заб пукнал и му испаднала и пломбата тој се нашол во ситуација да го извади од вилицата во очај.

Тој признава дека можел да се пресели во приватна клиника – но рече дека одбивал да плати повеќе „поради принцип“.

Матев рече: „Кога започна пандемијата и кога бевме заклучени за прв пат, нашиот стоматолог не сакаше да прими никого, а камоли да извади заб“.

 

 

„Кога мерките се олеснија, се обидов повторно да заминам, но тие постојано го зборуваа истото, дека не сакаат нови павилјони.

Loading...

„Се обидов повторно оваа недела затоа што беа укинати повеќе ограничувања, и со отворање на повеќе продавници и излегување на луѓето, мислев дека можеби ќе имам шанса, но постојано ми ги кажуваат истите работи“.

„Можев да си дозволам да одам на приватен стоматолог, но во принцип не сакам, зошто би одел и плаќал 60 фунти за стоматолог плус повеќе третмани згора на тоа. На крајот цената на забот ќе чини стотици фунти и не треба да плаќам – тие треба да примаат пациенти од Националната здравствена служба“, вели очајно човекот.

Која е разликата помеѓу земањето пациент од Националната здравствена служба и приватниот? – човекот луто ги праша новинарите.

„Ако можат да ве вклопат во рок од една недела, ако сакате да платите – зошто не можат да ве прифатат ако сте на социјална програма и не мора да плаќате?

 

 

Г-дин Симпсон стравува дека чекањето на преглед до септември ќе го отежни неговото лекување, загрижен дека на многу други ќе им биде кажано истото и дека ќе го преоптовари системот кога стоматолозите ќе бидат во можност да примат нови пациенти.

Loading...

„Не разбирам, забележав дека сите стоматолози и лекари го користат овој Ковид како изговор. Не можете да одите на лекар. Не можете да одите на стоматолог – Ковид се користи како изговор, и за некои луѓе може да биде доста кобно“.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *