Со години во селото наоѓале по 2.000 евра на улица: Никој не знаел за што станува збор се до денес

Сподели со своите пријатели

Жителите на малиот град конечно ја решија мистеријата за парите што ги наоѓаа на улиците.

Loading...

Имено, во текот на шест години, биле оставани банкноти од по 2.000 фунти (околу 2.300 евра) и вкупно околу 26.000 фунти биле оставени на различни места во малото село Енгел.

Чесните граѓани ги зеле парите што ги пронашлеи ги однеле во полицијата, која со години не можеше да им влезе во траг на добрите Самарјани.

Сепак, тоа се смени сега и парот што ги оставал парите се пријавил во полиција.

Тие реле дека оставаат пари на места за кои претпоставувале дека ќе ги најдат луѓе кои имаат потреба.

Потоа чекале и гледале дали некој ќе ги зеде парите.

Еден од нив рече дека почувствувале емотивна врска со селаните затоа што еден од нив му помогнал, па сакал да се одолжи.

Според полицијата, двојката никогаш не барала ништо за возврат на нивната добротворна организација, а во полиција се јавиле по медиумското покривање на случајот.

Loading...

Leave a Reply