Снаа подготвила ручек со печурки, па ги отрула свекорот и свекрвата

Сподели со своите пријатели

Ерин Патерсон (49), која е обвинета за убиство или обид за убиство на роднините на нејзиниот сопруг послужувајќи им ручек со отровни печурки, најверојатно ќе помине 15 месеци во притвор пред прелиминарното рочиште.

Loading...

Патерсон е обвинета за три точки за убиство и пет точки за обид за убиство, откако таа ја подготвила отровната печурка, смртоносен ручек во нејзиниот дом во Викторија.

Таа е обвинета за убиство на тројца гости кои биле на фатален ручек во нејзиниот имот во Леонгата на 29 јули 2023 година – имено убиствата на нејзиниот свекор и свекрва Дон и Гејл Патерсон и тетката на нејзиниот сопруг Хедер Вилкинсон.

Таа, исто така, наводно се обидела да го убие својот отуѓен сопруг Сајмон Патерсон во три наврати во 2021 и 2022 година.

Тој е обвинет и за обид за убиство на сопругот на Хедер, Иан Вилкинсон, кој бил во критична состојба, но бил пуштен од болница во септември.

Патерсон требала да биде изведена денеска, но судењето беше одложено бидејќи адвокатот и обвинителот на Ерин пристапиле до погрешна онлајн врска.

Кога рочиштето продолжи, судијата Тим Волш рече дека нема да може да ги прифати датумите што нејзините адвокати ги предложија за докази – рочиште на кое за првпат ќе бидат презентирани доказите против неа.

Тој ги прашал нејзините адвокати дали размислувале да го однесат случајот до Судот во Мелбурн или да аплицираат за брзо решение преку Врховниот суд.

Loading...

Адвокатот истакна дека желбата на обвинетиот е случајот да биде сослушан во Морвел, без оглед на одложувањата, но судијата посочи дека тоа може да значи дека Патерсон ќе помине најмалку 15 месеци во притвор пред сослушувањето.

Волс рече дека е загрижен за доцнењето, без оглед на желбите на Патерсон.