Следува ли пресврт во Африн? Турција доведува уште воени трупи

Сподели со своите пријатели

Турција доведе дополнителни трупи во Африн за да ги спречи курдските единици (YPG) и сириската војска да извијат на сириско-турската граница.

Бунтовниците кои ги поддржува Турција, вчера зазеле неколку локации на сириско-турската граница по кратката пресметка со единиците на YPG.

 

Loading...

 

Бунтовниците вчера го зазеле градот Кирбет во областа Африн, во дистриктот Раџа.

Се очекува милитантите кои ги поддржува Анкара да го заземат градот Тал Салур во јужниот дел на Африн кој се наоѓа во близина на Јандарис.


Leave a Reply