Сладоледот повеќе никогаш нема да ви се стопи благодарение на овој генијален трик (фото)

Сподели со своите пријатели

Нема сомнежи дека сладоледот е еден од најважните слатки во светот, особено во летниот период.

Не постои проблем или лошо расположение кое сладоледот барем накратко може да го ублажи. Меѓутоа, сладоледот има една голема маана – со време започнува да се топи, а кога температурите се високи, тоа се случува скоро во истиот момент кога ќе го изнесете од фрижидерот.

Сигурно сте го почувствувале на своја кожа додека лижете или собирате капка по капка пред целиот да се растече врз вас. На овој начин сладоледот и натаму останува заледен, без оглед на пеколните температури.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.