Ситуацијата се нормализира: Фејсбук, Месинџер и Инстаграм полека се враќаат во живот

Сподели со своите пријатели

Откако корисниците на Фејсбук, Месинџер и Инстаграм не беа во можност да испраќаат и примаат повици и пораки во текот на целото вчерашно попладне, ситуацијата полека се нормализира.

Loading...

Колку што корисниците пријавиле проблеми со пораки и повици на платформите на Фејсбук, нема одговор зошто се појавил проблемот низ целиот свет.

Корисниците можат само да се надеваат дека пораките што сакаа да ги испратат порано сега сепак ќе бидат доставени до примачите.

Проблеми низ целиот свет

Да потсетиме, околу 16 часот вчера, корисниците забележаа потешкотии во користењето на Фејсбук Месинџер. Пораката изгледаше како да е испратена, но примачот не ја примил или Месинџер не пријавил интернет-врска.

Проблемот со Месинџер беше широко распространет низ целиот свет, така што на корисниците во Македонија исто така беа засегнати.

Покрај Фејсбук Месинџер, корисниците на страниците на Даун Детектор исто така пријавија проблеми со самиот Фејсбук и испраќање и примање пораки на Инстаграм.

Цело време, немаше реакција од Фејсбук и не објаснија за што станува збор.

Loading...

На официјалната страница на Фејсбук, каде што објавуваат информации за проблемите, се вели дека нема проблеми.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *