Сите занемеа кога ја видоа сопругата на градоначалникот (видео)

Сподели со своите пријатели

Градоначалник на мексиканскиот град Сан Педро, Хуамелула Виктор Агилар избрал крокодил да му биде сопруга во рамките на домородната традиција која има за цел да донесе среќа на локалните рибари.

Женката крокодил е крстена во четврток, а на денот „Д“ била облечена во бела облека додека вилицата и била вржана.

Од градоначалникот се очекува секоја година да се венча со нов крокодил, како дел од легендата која вели дека ваквата церемонија носи среќа во риболовот од кој живеат поголемиот дел од локалните жители.

Со овој ритуал се молиме за добар лов, а морего и лагуните ни даваат храна која ни е потребна, како и се да биде во ред во нашето место – изјавил градоначалникот.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.