Сигурни знаци дека кон својот партнер се однесувате како мајка

Сподели со своите пријатели

Понекогаш се однесувате кон вашиот партнер како да е дете, дури и без да сфатите.

Loading...

Постојат знаци кои покажуваат дека се однесувате кон вашиот партнер како мајка, дури и без да сфатите. За да ја поправите оваа грешка, прво мора да ја препознаете.

Најздрави се оние врски во кои партнерите се еднакви. Во врската е добро да се грижиме едни за други, но важно е да се прави разлика помеѓу грижата за партнерот и грижата за дете. Многумина не се ни свесни за таа разлика.

 

 

Постојано му се жалите

Ако имате приговор за сè што е направено, тогаш се однесувате кон него како многу вредна мајка.

Loading...

Никој не сака постојани приговори и во врската секогаш е подобро да ги решавате проблемите со конструктивен разговор.

Вие сте секогаш во право

Ако мислите дека сте во право секој пат кога се расправате или се карате, тогаш не го гледате вашиот партнер како ваш рамноправен, што, како што веќе споменавме, треба да биде најважната работа во врската.

Ваквите работи сигурно ги забележува вашиот партнер во врската и тој не се чувствува многу добро поради тоа.

 

 

Му слугувате

Loading...

Ако му ја сложите облеката, соберете трошки за него, готвите и му служите на секое јадење, се грижите дали е чист, пеглан, миризлив, тогаш честитки, станавте мајка на партнерот, дури и без да сте свесни за тоа!

Во здрава врска, домашните работи треба да бидат рамномерно распоредени меѓу партнерите.

Целосно го контролирате

Однесувајќи се така, го потсетувате на вистинска мајка. Ако се обидувате да го контролирате секој аспект од вашата врска, вклучувајќи го и неговиот живот, укажувате дека не му верувате на вашиот партнер.

Ова може да има многу лош ефект врз вашата заедничка иднина.

 


Loading...