Си набавила лажна диплома од Софија, па со неа работела во училиште во село Романовце

Сподели со своите пријатели

Секторот за внатрешни работи Куманово поднесе поднесе кривична пријава против С.Џ.Е. од село Романовце, Куманово, поради постоење основи на сомнение дека сторила кривично дело „фалсификување исправа“ и продолжено кривично дело „употреба на исправа со невистинита содржина“.

Во текот на 1999 година, пријавената набавила фалсификувана исправа– Диплома од Софискиот универзитет „Климент Охридски“ Софија, Р.Бугарија при што се стекнала со квалификација на VII степен, специјалност Педагогија. Дипломата во 2000 година ја приложила како вистинска на Универизитетот „Св. Климент Охридски“ – Филозофски факултет во Скопје, за нострификација, за што добила и Решение за нострификација. По ова, во 2003 година, пријавената, како вистински ги приложила фалсификуваната диплома и добиеното решение за нострификација во Општинско основно училиште Кирил и Методиј во с.Романовце, Куманово, каде од 06.10.2003 година па до 2009 година и биле изготвувани Договори за работа со заснован работен однос на определено работно време.

Во октомври 2009 година добила договор и Одлука за трансформација на работен однос од определено на неопределено работно време. Со наведените дејствија пријавената се стекнала со противправна имотна корист во износ од платите што и биле исплатени од Буџетот на Р.М. за наведениот временски период.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.