ШТО ЖЕНИТЕ САКААТ? Мажи, ова е добитна комбинација на која никоја нема да одолее

Сподели со своите пријатели

Што прво забележувате кај мажот?

Loading...

Па, секако, прво го забележувате целокупниот физички изглед.

Но, дали забележувате нешто посебно?

 

 

Многу жени ќе речат дека гласот обично го забележуваат прво, особено кога е длабок и доминантен, бидејќи тој може целосно да го засени остатокот од изгледот на мажот, па дури и да го смени целокупниот впечаток на подобро.

За жените, мажите со подлабок глас изгледаат секси, моќно и испуштаат самодоверба.

Loading...

Дамите сакаат високи мажи, бидејќи со нив се чувствуваат побезбедни. Овој вид на размислување, односно чувството е охрабрувано уште од античко време.

 

 

Истражувањето на Универзитетот во Јута покажа дека претпочитањето на повисоките мажи датира од камено време, бидејќи и тогаш се сметаше дека повисоките мажи ќе ги штитат другите полесно отколку пониските.

Ако длабокиот глас и висината се надополнети со брада, тогаш добиваме непобедлива комбинација.

И, иако ретко кога жената ќе противречи на нејзината висина и длабок глас, како клучни физички квалитети, за брадите дефинитивно ќе се дискутира повеќе.

Сепак, според повеќето истражувања, повеќето дами, сепак, претпочитаат кога мажите имаат брада, отколку кога лицето им е избричено.

Loading...

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *