Што се може да внесеме во организмот грицкајќи нокти? (видео)

Сподели со своите пријатели

Многу луѓе можете да видите со прсти во устата како си ги грицкаат ноктите, меѓутоа кога ви знаеле што се крие под нив, никогаш не би го направиле тоа повторно.

Грицкањето на ноктите е доста грда појава, а посебно несвесна, сигурно нема секогаш да обрнете внимание дали рацете ви се чисти или валкани. Но, и да се чисти нема многу да биде од помош затоа што се полни со бактерии, меѓу кои можат да се најдат и оние опасни по вашето здравје.

Грицкајќи ги ноктите можете да почувствувате болки во стомакот, мачнина, но и да добиете дијареја.

Во приложеното видео погледнете како валканите нокти изгледаат под микроскоп, па арзмислете дали уште еднаш ќе ги ставите во уста.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.