Што кога партнерот не може да ја задржи ерекцијата за време на односот?

Сподели со своите пријатели

Секој маж во одреден момент од својот сексуален живот има проблеми со воспоставување или одржување на ерекција.

Loading...

Еректилната дисфункција кај мажите за време на сексуалниот однос не е невообичаена и не треба да се паничи, но оваа ситуација секако не е пријатна за двајцата партнери.

Може да предизвика неизвесност кај мажите, што ќе влијае на нивните перформанси во креветот во иднина. И жените се наоѓаат во непријатна ситуација, така што не знаат како да се постават.

 

 

Дали да кажам нешто, да го утешам или да се преправаме дека ништо не се случило. И двете сценарија имаат свои неповолни страни …

Што да направите ако вашиот партнер не може да одржи ерекција?

Loading...

На ова прашање одговори американскиот сексуален терапевт Холи Ричмонд.

„Секој маж, а јас сè уште не сум сретнал исклучок од ова правило, во одреден момент од неговиот сексуален живот има проблем да воспостави или да одржи ерекција“, вели Ричмонд.

Постојат многу различни фактори што можат да се мешаат со нечија способност да се постигне ерекција. Двете најчести причини се консумирање алкохол и, според една студија во Journal of Sexual Medicine, недостаток на „приватност“ за време на сексот.

 

 

– Дефинитивно, првото нешто што не треба да го направите е да му отежнете – вели д-р Ричмонд – Најдоброто нешто што можете да направите е да го „стабилизирате“ и да предложите активности што не се засноваат на пенетрација. Забавете ја сексуалната игра. Не покажувајте дека сте изгубиле интерес, помага ако му кажете: “Еј, тоа е во ред. Ајде да направиме нешто друго”. Одете на масажа. Откријте како и каде сака да го допрете. Многу е можно дека она што го возбудува, исто така, да го задоволи вашиот сексуален апетит.

Иако д-р Ричмонд не смета дека е неопходно да се изврши притисок врз партнерот сериозно да разговара за некој проблем, ако оваа ситуација се случува често – да имате отворен разговор не треба да биде проблем.

Loading...

Обидете се да сфатите кој прави погрешна работа и што може да сторите за да ја подобрите ситуацијата.