Што би се случило со светот кога сите луѓе би станале вегетаријанци? (видео)

Сподели со своите пријатели

Вегетаријанците вегани често истакнуваат дека светот би бил подобро и похумано место за живеење доколку луѓето би престанале да јадат месо.

Но, што точно би се случило?

YouTube каналот „AsapSCIENCE“ открива како би изгледал светот кога сите би престанале да јадеме место. Промените би се случиле во кллимата, достапноста на водата, но би имало и негативни последици на кои ретко помислуваме.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.