Што би се случило кога луѓето би исчезнале од планетата? (видео)

Сподели со своите пријатели

Луѓето не можат да живеат без Земјата, но затоа таа може без нас. Кога човековата раса одеднаш би исчезнала, нашата планета многу бргу би се прилагодила и поправила од човековите атковности.

Првите неколку месеци ќе бидат критични, затоа што поради неодржувањето би почнале да пропаѓаат сите големи човечки творештва. Нуклеарните електрани би експлодирале, градбите би се рушеле, а природата повторно би го зазела она што и припаѓа.

За 10.000 години скоро сите трагови за нашето постоење би исчезнале, а ако зејата ја преземе друга интелектуална сила, за неколку милиони години можеби не би ни знаеле дека луѓето постоеле.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.