ШОК: Лекарите и предложиле абортус, таа се породила, а детето денеска изгледа вака (фото)

Сподели со своите пријатели

Колку и да се радува секој родител на новото дете, секогаш постои и некој страв нешто да не биде како што треба. Со тој страв морала да се соочи Сара и тоа во 24. недела од бременоста.

Сара Хелер и нејзиниот маж Крис по ултразвукот на кој се видело лицето на детето веднаш разговарале со нив и им предложиле абортус затоа што, како што им рекле, јасно е видливо дека малиот Броди ќе биде роден со расцепени уста и непце поради што ќе има и други здравствени проблеми.

Loading...

Овие родители од сојузната американска држава Небраска решиле дека абортусот не е опција и дека Броди ќе дојде на овој свет, а биле подготвени на сите последици.

За да веднаш го уведат во општеството и спречат луѓето да го исмеваат, решиле од првиот ден редовно да поставуваат на социјалните мрежи фотографии од својот син.

А тоа довело, велат, до неочекувани појави дека луѓето ширум светот јавиле за да помогнат финансиски на Сара и нејзиниот сопруг и го испратиле Броди на операција.

Денес Броди изгледа како никогаш да немал проблем со устите и непцата.

– Ова искуство покажало колку е силна заедницата на луѓето со расцепт на усните и непцето. Сите оние кои се јавуваат и нудат помош, вели Сара.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.