Шест работи кои никому не треба да ги кажувате

Сподели со своите пријатели

Овој свет, иако заснован на вистина, сепак бара рамнотежа, и затоа мудрите луѓе не предупредуваат на тоа дека постојат некои работи кои е најдобро да ги задржите за себе.

Долгорочни планови

Loading...

Обидете се да молчите се до моментот кога вашиот план не се оствари. Сите наши идеи кои не се само несовршени, туку имаат доста слаби места по кои е лесно да се нанесе удар и да се урнат.

Не зборувајте за своите добри дела

Реткост во овој свет и затоа треба да се чува како зеница во окото. Не фалете се поради добрите дела. Гордоста тоа ќе го препознае и ќе ја одземе сета благоден која е дадена во добротворни цели.

Аскетизам (Религиозно учење кое предвидува самоодрекување)

Не зборувајте наоколу за своите ограничувања во исхраната, за сексуалните односи и слично. Физичкиот аскетизам носи корист само ако е во комбинација со емоционалната компонента.

Храброста и јунаштвото

Во животот некој добива надворешни, а некој внатрешни предизвици. Надворешните се видливи, затоа што луѓето за нив добиваат награди, но преовладуваат внатрешните предизвици кои никој не ги забележува, а со самото тоа и наградите не се доделуваат.

Не зборувајте за своите семејни проблеми

Loading...

И воопшто за својот приватен живот. Запаметете, што помалку зборувате за проблемите во своето семејство, тоа ќе биде посилно и постабилно. Караницата е ослободување од негативната енергија, која се насобрала во процесот на комуникација.

Грди зборови и озборувања кои ги слушате во текот на денот

Можете да ги извалкате обувките на улица, а можете да ја извалкате и својата свест. И човекот, кој се враќа дома, и прераскажува глупости кои ги слушнат во текот на денот, со ништо не се разликува од човекот кој влегол дома и не ги собул обувките.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *