Шест кумановски села денес без електрична енергија

Сподели со своите пријатели

Во период од 8:30 до 15:30 часот во текот на денешниот ден без електрична енергија ќе останат неколку села во Општина Куманово, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи.

Станува збор за селата: Пелинце, Враготурце, Челопек, Коинце, Муталово и Алгуња. Се работи за најавен прекин од страна на ЕВН Македонија поради интервенција во електро дистрибутивниот систем со цел подобрување на услугата на корисниците.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.