Шаренило од маски на традиционалниот маскенбал „Батко Ѓорѓија“ (галерија)

Сподели со своите пријатели

Традиционалниот маскенбал „Батко Ѓорѓија“ и оваа година се одржа во Куманово во организација на Секторот за култура и Фондација за култура и спорт при Општина Куманово.

 

Loading...

 

На дефилето имаше околу 2.5о0 маски, а учество зедоа 45 групни маски, како и 242 деца од основните и средните училишта од градот, но и неколку гостински маски од струмичкиот карневал.

За манифестацијата беа издвоени над 100.000 денари од општинскиот буџет, рече градоначалникот на Општина Куманово, кој воедно ја отвори манифестацијата.

Најдобрите маски ќе ги оценува стручна комисија и победниците ќе бидат наградени.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.