СГБ: Криминалната група подготвува „Евромајдан“ во Грузија

Сподели со своите пријатели

Службата за државна безбедност на Грузија (СГБ) објави дека група заговорници планирале да организираат немири со цел насилно да ја преземат власта.

Loading...

Како што е прецизирано, автори на планот се Георги Лорткипанидзе (заменик министер за внатрешни работи за време на мандатот на Михаил Саакашвили), поранешен телохранител на Михаил Саакашвили Михаил Батурин и командант на „Грузиската легија“ во Украина, Мамука Мамулашвили.

Службата за државна безбедност на Грузија тврди дека криминалната група размислува за сценарио слично на „Евромајдан“ во Украина.