Семејство „врколак“:Тие се највлакнестото семејство во светот (видео)

Сподели со своите пријатели

Од циркуски накази до сатанистички ѕверови, оваа семејство открива како го преживеале злоставувањето, труењето и прогонот од луѓето.

Loading...

Исус Акавес и целото негово семејство се прекриени со густи црни влакна по лицето и телото поради генетска мутација, која е позната како „синдром врколак“. Поради својот изглед оваа семјество доживува најразлични понижувања и закани.

Овој човек еден ден се разбудил и открил дека му ја убиле мачката. Потоа на матото до работа во мексичко градилиште, вербално го нападнала група непознати луѓе довикувајќи по него дека е ѕвер.

Untitled-4-670x379

Целото семејство, околу 30 луѓе, прекриени се со темно крзно како и циркускиот акробат, еден од 30-те членови на семејството. Луѓето од нивниот град Лорето, во северозападно Мексико, ги избегнуваат поради изгледот.

Се појавува во неколку документарци и телевизиски репортажи поради генетското пореметување со кое располага.

Untitled-2-670x379

Нивните деца одбиваат да раѓаат и да прават семејство од страв дека и тие ќе ја доживеат истата понижувачка судбина како нив.

Loading...

Режисерката Ева Ардис поминала неколку месеци снимајќи го оваа семејство за новиот документарен филм за нивниот живот.

Премиерата на филмот „Човек“вук ќе се одржи на 25 септември во Мексико Сити.

Untitled-1-670x379

Инаку, генетската мутација се нарекува вроден hipertricosis, а познат е и како „синдром врколак“, кој предизвикува абнормален раст на косата.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.