Сега постои начин како да излупите лук, а да не го допрете (видео)

Сподели со своите пријатели

Доколку сакате бел лук во јадењето, а не сакате рацете да ви мирисаат по лупењето, тогаш оваа видео е за вас.

Паметни и досетливи луѓе конечно пронајдоа начин како да се излупи белиот лук, а да не мора воопшто да го допирате. Трикот не е комплициран, ниту бара некои посебни апарати.

Се што ќе ви биде потребно е главица лук и стаклена тегла со поклопец. Целата флавица лук само ставете ја внатре и протресете. По десетина секунди ќе отпадне горниот дел, џврстиот дел кој можете да го извадите да не пречи, а вие да продолжите да ја тресете теглата и набргу ќе забележите дека целата кора отпаднала.

Доколку немате тегла при рака, можете да искористите две метални здели или било која друга здела поклопена со нешто. Обично да не е преголемо и чешничето да се одбива од краевите.

Оваа видео може добро да дојде во зимските денови кога грипот се заканува од сите страни.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.