Се враќа автентичниот изглед на поранешниот „Хотел Солун“ во Куманово (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Поранешниот „Хотел Солун“ лоциран на познатиот „Нагорички сокак“ во Куманово, односно улицата „Иво Лола Рибар“ го враќа некогашниот автентичен сјај.

Loading...

 

 

Согласно проектот покрај конзервација, реставрација, санација и адаптација на објектот, предвидено е и обнова на ентериерот, опремување на просториите со мебел, организација на музички настани, обуки и други активности, информираше градоначалникот Максим Димитриевски.

 

 

Loading...

Во меѓувреме во тек е реконструкцијата на кровот на Спортската сала во Куманово, по што ќе следува и обнова и уредување на внатрешниот дел.

Паралелно со тоа се уредува и комплексот Спомен Костурница со изградба на амфитеатар, изградба на три нови спортски терени и трим патеки, поставување на опрема за вежбање и рекреирање.

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

Loading...

 

Никола Ивановски


Leave a Reply