Се унапредува безбедноста на нуклеарната централа во Чернобил (видео)

Сподели со своите пријатели

Местото од каде целиот град е опустошен, големата нуклеарна централа во Чернобил се уште претставува активна опасност по околината, па така се прават и активни напори да се спречи нејзиното влијание врз околината.

Оваа видео направено со дрон ќе ви ја прикаже моменталната ситуација во самото место и како напредуваат сите работи околу зголемувањето на безбедноста на едно поголемо ниво.

Кој знае можеби кога ќе се запечати централата по години и години оваа место повторно ќе ги добие своите жители.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.