Се родил со четири нозе па го протерале од родното место (видео)

Сподели со своите пријатели

Идиецот Арун Раџпу (20) роден е со четири нозе и поради тоа е протеран од своето село во кое живеел, а граѓаните го прогласиле за ѓавол.

Loading...

Арун поради овој теформитет е приморан да живее како скитник.

Луѓето ми се смеат коа ќе ме видат. Велат дека сум ѓавол. Никој не ме почитува затоа што сум поразличен. Јас само би сакал да бидам еден од нив, сакам да работам како и другите – вели Индиецот.

Тој се надева дека ќе успее да собере пари за операција со која би му биле отстранети додатните екстримитети.

Арун поради овој хендикеп не е во состојба да седи и оди нормално. Се надева дека по операцијата ќе може да го исполсни својот сон и да стане учител.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.