Се реновираат дел од тротоарите во центарот на градот (галерија)

Сподели со своите пријатели

Започна реконструкцијата на дел од тротоарите во централното градско подрачје на улиците „Народна Револуција“ од влезот на булеварот „Трета Македонска ударна бригада“, па се до централната градска улица „Тане Георгиевски“, односно кај зградата на порашен Комитет.

 

Loading...

[huge_it_gallery id=”308″]

 

Според зборовите на раководителот на Секторот за урбанизам при Општина Куманово ќе бидат реновирани вкупно 3.400 метри квадратни површина, од кои 2.850 квадрати тротоари. нов асфалт ќе биде поставен и меѓу зградите на наведените локации во површина од 550 метри квадратни.

За реконстуркција на тротоарите во градот е изберена компанија од Општина Липково по претходна распишана тендерска постапка од страна на Општина Куманово.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.