Се реконструираат трибините во Спортската сала во Куманово (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Започната е реконструкцијата на внатрешниот дел од Спортската сала во Куманово, откако претходно беше променет кровот.

Loading...

Како што објави градоначалникот Максим Димитриевски, во тек е реконструкција на трибините во салата.

Општината како што е веќе познато, ќе одвои над 12 милиони денари за внатрешното уредување.

Освен трибините, се очекува спортската сала да добие целосно нов лик, а да се смени и подот, но и да се набават нови спортска опрема и реквизити.

 

 

 

Вредноста на оваа реконструкција граѓаните ги чини 12 милиони денари и е единствена голема инвестиција во овој објект откако истиот е изграден некаде во шеесетите години на минатиот век.

Loading...

Реконструкцијата се одвива во повеќе фази согласно средствата што се обезбедуваат.

Во овој момент се прават напори да се обезбеди финансирање и на системот за затоплување на гас, но и за ладење.

Никола Ивановски