Се прошета во мини здолниште па издале налог за нејзино апсење (фото)

Сподели со своите пријатели

Млада Саудијка направила вистински хаос на интернет кога постафила фотографии на кои се гледа како шета по улицата во мини здолниште и кратка маица на едно место кај Ријад.

Девојката предизвикала сензација и ја подели јавноста. Сајтовите поврзани со Владата соопштиле дека службите во оваа конзервативна држава ги разгледуваат правните мерки против оваа жена, а на Твитер веќе се појави налог за нејзино приведување.

Loading...

Снимката, која првин се појавила на социјалната мрежа Снепчет, прикажува жена која шета низ празни историски градби во Ушајагер, село северно од Ријад. Во селото живеат најконзервативните саудиски племиња и семејства.

Жените во Саудиска Арабија во јавноста мора да носат долга и широка облека. Најголемиот број ги прекриваат косата и лицето со црн вел, иако од страна на властите се прават исклучоци.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.