Се обновуваат кошаркарските табли и обрачи на игралиштата во Куманово (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Кошаркарските игралишта во Куманово добиваат нови табли и обрачи деновиве, благодарение на напорите на Кошаркарскиот клуб Куманово и општината.

 

Loading...

 

Вчера се заменети таблите и обрачите низ игралиштата во централното подрачје, а денеска слична акција ќе биде спроведена и во населбата Гоце Делчев и во село Проевце.

 

 

Како што посочуваат од управата на КК Куманово, целта на ваквите акции е афирмација на кошарката во градот и создавање услови за спортување на младите, со цел нивен правилен физички развој.

Никола Ивановски

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *