Се обидел да влезе во „Област 51“, но многу бргу зажали за тоа (видео)

Сподели со своите пријатели

Глен Кембел се обиде да влезе во едно од најстрого чуваните подрачја во светот, познатата „Област 51“ во Невада. Околу оваа место се врзуваат многу теории на заговори. Некои од тие теории се дека војската тука спроведува тајни експерименти, додека другите тврдат дека на тоа место во средината на минатиот век паднал свемирски брод со вонземјани.

Loading...

Овој човек се обиде да го истражи тоа место, но во тоа го спречија „луѓето во бели автомобили“.

Тие не се дел од војската, туку припадници на „EG&G“, компанија на платеници која војската ја изнајмува за обезведување. Тие се по многу работи построги од војската. Освен „областа 51“, го чуваат и посебниот дел од аеродромот во Лос Анџелес со тајни воени авиони.

Причината за екстремната безбедност на оваа место, Американците ја објаснуваа со тоа дека оваа област служела како полигон за тестирање на бомбардери во текот на Втората светска војна. По 1945 година, таму е направен полигон за тестирање на Грум Лејк.

Меѓутоа, бројни теоретичари на заговори велат дека во 1947 година, на тоа место паднал летечки објект со вонземјани и тука да се чуваат од останатите суштества.

И покрај фактот дека американската влада призна дека „Областа 51“ навистина постои, сепак тоа подрачје и понатаму е доста строго чувано.

Глен тоа го има почувствувано на сопствена кожа, а како помина неговото снимање по забранетата област, погледнете во видеото.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.