Се борела против ИСИС и тврди дека ја знае нивната најголема тајна

Сподели со своите пријатели

Припадниците на терористичките групи наводно бегаат од војните. Така барем тврди оваа девојка, која инаку е од Канада, а војува во Сирија против ИСИС.

Loading...

Минатата година Хана Бохман се придружила на курдската женска борбена единица во ирак. Зборувајќи од лично искуство, порачала дека перцепцијата на Западот за ИСИС како моќна сила е погрешна.

Таа вели дека тие бегаат на првиот знак на отпор.

Четириесет и шестогишидната војничка која работела претходно како модел и продавачка, рекла дека поголемиот дел од времето не го поминува во борба туку спие или е на стража.

Тоа е она што луѓето очекуваат. Не сме постојано заклучени во борбата за живот или смрт со месеци и гранати кои летаат на сите страни – вели поранешната манекенка.

Бохман додава и дека екстремистичката терористичка ќелија делумно работи и за турскиот претседател Ердоган кој сака терористите да ја отстранат курдската закана по националниот суверенитет на Турција.

Асад дал попис на држави кои ја подржуваат ИСИЛ.

Тоа е геноцидниот Ердоган кој на кроајот Турција ќе ја претвори во дикатура додека се обидува да ги убие Курдите – вели таа.

Само за подсетување, неоадмна се појавија и тврдења од страна ан Русија дека Турција криумчари нафта под контрола на ИСИС.

Бохман морала да се врати дома поради неухранетост, но подоцна се приклучила повторно на својата единица и моментално е на боиштето во Сирија.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.