СДСМ од програмскиот конгрес: Донесовме победничка изборна програма (видео)

Сподели со своите пријатели

Делегатите на 19 –  Конгрес на СДСМ со акламација ја изгласаа Изборната програма на СДСМ за изборите во 2016 година.

Loading...

-Создадовме реално спроведлива Програма. Ова е Програма на СДСМ и на граѓаните за спас на нашата заедничка држава, Република Македонија, рече претседателот Зоран Заев во завршното обраќање пред делегатите.

Предлозите на дискутантите на Програмскиот конгрес денеска, го заокружија широк процес на дебата што го отвори СДСМ со целокупната граѓанска, експертска, општествена јавност, со цел утврдување Програма за сите во Македонија.

Оценка на Конгресот на СДСМ е дека е донесена победничка Изборна програма на СДСМ и на граѓаните на Република Македонија.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.