Сара е родена без раце, но тоа не ја спречило во животот: Се прави со нозете (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Сара Талби (39) од Брисел е родена без двете раце.

Loading...

Лекарите никогаш не пронашле одговор на прашањето зошто, а Сара сега на социјалните мрежи покажува дека тоа не ја спречило во ниту една активност.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

 

Сара чисти зеленчук со нозете, готви, вежба, го храни детето, се капе и ја мие косата. Таа вели дека како девојка не се чувствувала различно од другите деца.

– Се разбира, моите врсници прашуваа зошто немам раце, но не ми беше чудно што немам раце. Пораснав мислејќи дека има луѓе како мене низ целиот свет, едноставно не знаеме – вели таа.

 

Loading...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

 

Во 2018 година, Сара станала мајка на девојче по име Лили.

Таа вели дека тоа било најубавото искуство во нејзиниот живот, иако, очекувано, не поминало без проблеми.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

 

– Мислам дека е тешко за сите жени кога ќе станат мајки. Тоа е огромна промена и одговорност. Ми требаше време да се навикнам на фактот дека сега сум одговорна за друг живот. Три години подоцна, се чувствувам одлично – вели тој.

Loading...

– И ќерка ми се навикна на се. На пример, кога одиме по улица, таа ми го држи ракавот исто како што би ме држела за рака. Многу ми е смешно, бидејќи кога сака да оди да види нешто, ми го влече ракавот и ме замолува да одам таму. Таа сѐ уште не разбира дека не можам да ја спречам да замине – вели таа.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)