Само за храбри и богати – вечерајте додека висите меѓу облаци (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Вечера на небото е единствена манифестација популарна во целиот свет во која имате можност да вечерате на висина од 50 метри додека ве подигнува кран.

Loading...

Резервирана за хедонистите и оние кои не се плашат од височина, овој тип на вечера е одличен за авантуристите кои во текот на вечерата сакаат да ги гледаат светските градови од птичја перспектива.

Овој светски настан кој се вбројува во 10 најнеобични во светото, е актракција која ги спојува ексклузивноста и авантурата.

vecera-na-nebu-u-parizu-foto-profimedia-1442944412-746577

Целата конструкција се состои од кран кој го подигнува платото на кое се наоѓа огромна маса со 22 столици, кои се прицврстени за масата и на секоја постои појас кој посетителите мораат да го врзат поради лична безбедност.

vecera-na-nebu-u-torontu-foto-profimedia-1442944412-746581

Иако на прв поглед оваа платформа не ви внесува некоја доверба, компанијата која стои зад проектот тврди дека безбедноста е стопроцентна.

vecera-na-nebu-u-briselu-foto-profimedia-1442944412-746569

Loading...

Во самиот центар на масата се наоѓаат келнери кои по ред ги изнесуваат јадењата, а тие се единствените кои носат сигурности траки, затоа што стојат на проѕирно плато и единствено тие немаат столици за кои можат да се врзат.

vecera-na-nebu-u-sangaju-foto-profimedia-1442944412-746579

Оваа вечера е одржана во Мексико, Лас Вегас, Бејрут, Брисел, а првите две години други била претставена и во Белград. Тогаш вечерата на ова луксузно плато чинела меѓу 70 о 220 евра.

vecera-na-nebu-u-instanbulu-foto-profimedia-1442944412-746573

Овој проект настанал во 2006 година кога се вдружиле агенции кои се занимаваат со угостителство и компанија која произведува машини за луна паркови ширум светот.

vecera-na-nebu-u-londonu-foto-profimedia-1442944412-746575

Со вдружени сили настанала оваа летечка трпезариска маса која до сега е представена во 40 земји ширум светот.

vecera-na-nebu-u-bejrutu-foto-profimedia-1442944412-746567

Loading...

Како истакнуваат во описот, организаторите до сега припремиле илјадници забави. Една од впечатливите која посебно ќе им остане во сеќавање е за принцот Алберт која била организирана на небото над Монако.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.