Само една работа гарантира успешна врска! Сè друго е тотално неважно!

Сподели со своите пријатели

Психологот Питер Пирсон, кој го води Институтот за парови во Калифорнија и кој целата своја кариера ја посвети на решавање на љубовни проблеми, тврди дека само едно гарантира стабилна и успешна врска.

Loading...

Овие се – фундаментални вредности. Поточно, важно е да ги споделите истите фундаментални вредности со вашиот партнер.

 

 

„Основните вредности се поважни од напливот на возбуда што ја чувствувате кога ќе сретнете некој со кого споделувате чувство на привлечност, бидејќи тие хормонални реакции ќе исчезнат со текот на времето и заедничките вредности ќе преживеат“, изјави д-р Пирсон за БИ.

Тој вели дека интересите можат да бидат загрозени, но не и вредностите.

 

Loading...

 

„На пример, ако сакате викенд во природа, а вашиот партнер сака да останете дома и да подготвувате вечера за пријателите, можете компромисно да се согласите да ја исполните неговата желба овој викенд, а вашата наредниот. Меѓутоа, ако сакате деца, а вашиот партнер експлицитно ја одбива идејата, станува збор за основни вредности што можат да доведат до проблеми во врската“.

Затоа е важно да се земат предвид вашите вредности и вредностите на личноста што ве интересира кога влегувате во љубовни врски, за да не се судираат вашите светови во иднина.