САД: Рекорден број хоспитализирани поради Ковид-19

Сподели со своите пријатели

Во САД се хоспитализирани 121.235 заболени од коронавирус, што е рекорден број од почетокот на пандемијата.

Loading...

Во земјата веќе 27-ми ден има повеќе од 100.000 пациенти заразени со Ковид-19 кои се наоѓаат на болничко лекување.

САД се први во светот по број на потврдени случаи на коронавирус и по број на починати пациенти од таа инфекција.

Габриела Точко


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *