САД наскоро ги отвораат границите за земји од низок ризик

Сподели со своите пријатели

Некои патници од Европа наскоро ќе можат да патуваат во САД, изјави американскиот претседател Доналд Трамп.

Тој рече дека САД планираат да се „отворат“ за патниците кои доаѓаат од земји со низок ризик во Европа и други земји. Тоа значи дека многу Европејци наскоро ќе можат да планираат одмор во САД или службени патувања, објави магазинот „Форбс“.

Loading...

Патниците од сите 26 земји на ЕУ, како и од Велика Британија и Ирска, не можат да патуваат во САД од 13 март, не само нивните граѓани, туку и сите други што останаа таму.

Сепак, Трамп најави дека ограничувањата наметнати на патниците од Европа може да бидат укинати наскоро.

Тој посочи дека ова може да се однесува на земји каде ризикот од договорниот ковид-19 е мал.

„Онаму каде што тие ќе започнат да напредуваат, ние ќе се отвориме. Но, само таму каде што напредуваат… Тие напредуваат добро. Како нас”, рече Трамп.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *