Рузмаринот ја подобрува работата на мозокот

Сподели со своите пријатели

Рузмаринот ја подобрува функцијата на мозокот, има одлично делување врз памтењето и концентрацијата.

Loading...

Истражувањата покажале дека со секојдневна консумација на чај од рузмарин памтењето и концентрацијата се зголемуваат за дури 30% во период од 3 месеци.

Консумирањето на чај од рузмарин после обилен оброк помага во опуштањето на мускулите од дигестивниот тракт.

Научниците утврдиле дека чајот од рузмарин е одличен за намалување на подуеноста на стомакот, за ублажување на гасови и грчеви.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *