Роден е без раце, но тоа не е проблем за да свири гитара со своите нозе (видео)

Сподели со своите пријатели

Ширум светот постојат многу извонредни таленти, меѓутоа гитаристи како што е Тони Малендез нема многу.

Тони е човек роден како „Талидомид бебе“ – термин кој се користи за опис на деца кои се погодени од дрогата Талидомид.

Во текот на доцните 50-ти и рани 60-ти од минатиот век, било вообичаено жените кои патат од утрински мачнини да користат Талидомид. Последиците од овој „лек“ биле непознати во тоа време, така да илјадници деца се родени со инвалидитет.

Тони е еден од нив, но тоа со време научил да ги користи своите нозе, така да рацете и не му биле неопходни за неговите таленти. Тој покажал псоебен талент за музика во своите настапи и одушевил милиони луѓе.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.